Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu gır konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek zorla ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince bileğustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, daha çatı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Montaj ve Hizmet: Yangın baplarının düz şekilde monte edilmesi ve intizamlı olarak bakımının gestaltlması önemlidir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve kötüın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu tertibat sayesinde kapı yalnızca bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak Yangın Kapısı belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara orantılı şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Laf konusu hayat zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz tarafından belirlenen kuruluşdaki Yangın Bapları en ali kalite ve en mütenasip hediye politikamıza yönlü olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page